Με τη χρήση σχάρας ή διάτρητων κουτιών στις διαδικασίες απόψυξης αποφεύγεται η άμεση επαφή μεταξύ του εξιδρώματος και των τροφίμων, μειώνοντας τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των βακτηρίων και διατηρώντας τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων. Το νέο κιτ κουτιού απόψυξης, έχει σχεδιαστεί για να ξεπαγώνει τα τρόφιμα πιο γρήγορα. Επιτρέπει το υγρό που βγαίνει από τα τρόφημα, να συσωρεύεται στον πάτο, αποτρέποντας την επιμόλυνση. Για ταχύτερη διαδικασία απόψυξης, συνιστάται η αφαίρεση της αρχικής συσκευασίας. Τα τρόφιμα θα τοποθετηθούν μέσα στο διάτρητο κουτί. Στη συνέχεια, αυτό το κουτί θα τοποθετηθεί στο άλλο κουτί, αποφεύγοντας να στάζει και να επιμολύνει άλλα τρόφιμα κοντά. Τα τρόφιμα πρέπει να καλύπτονται με καπάκι για να προστατεύονται και να αποφεύγονται πιθανές μολύνσεις.